Коледна украса у дома

Коледа е време за подаръци. Подарете подарък или просто част от времето си на любимите хора.Удобен момент за това е изработването на коледна украса за дома.

Можете да направите снежинки от хартиени салфетки, които да залепите на прозорците или да ги изрежете от картон и после да ги прикрепите с конец една за друга, за да направите гирлянд.

Направете пуканки и ги нанижете на обикновен конец или на конец за зъби, като гирлянд за елхата. Добре е да направите повечко пуканки, защото знаете, те са голяма страст на малките деца.

Използвайте шишарки, намазани с лепило и оваляни в конфети. От шишарките можете да направите и коледен венец за вратата. Залепете ги една до друга в кръг, и завържете върху него цветна панделка.

Правенето на курабийки е друг приятен ритуал по Коледа. Освен за ядене, те стават и за украса. С помощта на сламка можете да направите дупка в курабийките, преди да ги изпечете. Така можете да ги окачите като гирлянд по елхата.

Пригответе карамел “на конци” и направете от него причудливи форми. Можете да ги разхвърлите по елхата за допълнителен разкош.

Ако харесвате старомодната украса можете да направите топки от кухненско фолио и по свой вкус да ги облепите с цветни хартии или да ги оставите лъщящи. Прободете ги с игла и конец и ги закачете на полюлея или елхата.

Децата обичат да майсторят разни неща, както и възрастните. Затова отделеното време за празничната украса ще бъде и за вас, и за тях, едно приятно и весело семейно занимание.

Извадете любимите си коледни картички от предишните години, които кътате в чекмеджето. Направете от тях гирлянд от спомени.

Ако нямате камина, окачете шарени домашни чорапи по шкафовете. Прикрепете по тях малки снимки на всички членове на семейството и пъхнете вътре мънички подаръчета за всеки един от тях.

1 thoughts on “Коледна украса у дома

  1. Pingback: zabava: Коледна украса у дома - edno23.com

Вашият коментар