фирми продукти
представяме
работа
 
Коледен гирлянд "Снежни топки"

Добавете към коледното дръвче тази ефектна и много красива декорация – гирлянд, имитиращ топки от пухкав сняг. Декорацията е лесна за направа, като дължината на гирляндите и броят (и размерите) на топките зависят от Вашето желание. Вижте как можете да я направите.

декорация


Какво ще Ви е необходимо:

* кълбо бяла прежда
* дълга игла за тапицерия (може и игла за плетене)
* топки от стиропор с различни размери (тук са използвани с диаметър 4 см., 5 см. и 6 см.) - за всеки метър гирлянд са необходими около 9- 15 топки с подобни размери
* голяма картонена кутия
* плитка картонена кутия
* бяла спрей-боя
* люспи от слюда (или блестящ брокат) + изкуствен сняг (по желание)
* спрей – лепило (или обикновено лепило, което обаче прави работата по-трудоемка

декорация
Люспи от слюда.



Инструкции:

1. Добре е да направите гирляндите с дължина не повече от 2 метра, а ако искате да украсите по-голяма част от коледното дръвче, да използвате няколко гирлянда. Срежете парче от бялата прежда с дължина два пъти по-голяма от тази на гирлянда, който възнамерявате да направите. Вденете единия край на преждата в голямата тапицерска игла и свържете двата й края един с друг, така че нишката да стане двойна.

2. Започнете да нанизвате стиропорените топки върху преждата, като се стремите да минавате с иглата през средата на всяка топка и да ги нанизвате на разстояние 2-3 см. една от друга. Поставете така получения гирлянд на дъното на картонената кутия и напръскайте топките с бяла спрей боя. Оставете боята да изсъхне.

3. Изсипете шепа люспи от слюда или брокат в плитката картонена кутия. Напръскайте топките със спрей-лепило (или нанесете лепилото с голяма четка), а след това бързо ги оваляйте в слюдата, докато лепилото все още не е изсъхнало (работете на етапи, обработвайки по 2- 3 топки едновременно). Оставете лепилото да изсъхне, след което ако желаете можете да напръскате отново, за да запечатате парченцата слюда. Ако желаете можете да смесите парченцата слюда с изкуствен сняг и да оваляте топките в така приготвената смес, за да постигнете по-естествен ефект. Оставете да изсъхне добре и окачете на желаното място.

Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
Коледа, коледен венец, празничка декорация

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg