фирми продукти
представяме
работа
 
6 коледни идеи с картички

Коледа е все по-близо и с това нараства нетърпението на всички ни да създадем коледни акценти и да превърнем дома си в цветен оазис за празничните часове. Вижте как обикновените коледни картички са превърнати в празнични аксесоари, които са не само евтини, но и много креативни.


1. Дървета от картички


 6 коледни идеи с картички

Тези коледни дръвчета можете да изработите от стари коледни картички, изрязани на кръгове с различни размери. От центъра на всеки кръг изрежете парче с формата на резен от торта и сгънете във формата на конус. Залепете с тиксо или с лепило за хартия и подредете парчетата спрямо размерите им, като поставите за основа най-големия конус. Можете да поставите аксесоарите директно на тази основа или да ги поставите върху основа от стиропорена топка, в която сте забили дървена клечка за хранене. Върху клечката нанижете конусите, а между тях можете да поставите по един гумен ластик. Можете да оформите ръбовете на конусите по различен начин, да речем вълнообразно.


2. Картонени кубчета


 6 коледни идеи с картички

Изработете сами картонени кубчета и залепете върху тях хартиени букви, с които да изпишете някакви думи. Боядисайте със спрей боя в бяло няколко дървени кубчета за игра или сглобете основата от картон. Залепете квадратчета с размерите на основата върху всяка от страните и изчакайте лепилото да изсъхне. Включете изрязани от цветна хартия или картон букви и форми, например снежинки или В-Е-С-Е-Л-А К-О-Л-Е-Д-А. Подредете кубовете така, че да оформят желаните думи.


3. Картонени шишарки


 6 коледни идеи с картички

Използвайте цветни коледни картички и малки ножици, за да ги нарежете на не много големи кръгчета, като може те да са с различна форма. Ако разполагате с перфоратор, който изрязва по-големи кръгчета, работата Ви ще е много по-лесна. Използвайте за основа стиропорена топка, която можете да оформите с неправилна форма на шишарка. Започнете да залепвате кръгчетата в долната част на шишарката, като използвате пистолет за топъл силикон. Припокривайте редовете с кръгчета и ги подреждайте не едно над друго, а като керемиди на покрив. Ако използвате различни по размер кръгове, залепете най-големите накрая. Не се притеснявайте, ако силиконът стопи в някаква степен стиропорената топка, тъй като това вероятно няма да навреди толкова много на цялостната форма.


4. Коледно селце

 6 коледни идеи с картички

6 коледни идеи с картички

Върху рафта на шкафовете или върху страничната масичка можете да оформите картонено селце от коледни картички. Използвайте картичките за изграждане на стените, а ако се налага залепете няколко от тях една за друга, за да оформите по-големи къщи, а отгоре изрежете сгъната надве картичка за покрив. Залепете върху стените на къщичките прозорци и врати, като използвате двойнозалепващо тиксо.


5. Картонен 3D орнамент


6 коледни идеи с картички

Коледните картички с цветни мотиви могат да се трансформират в 3D орнаменти за коледното дърво. Сгънете картичките надве и ги изрежете с желаните форма и контури. Използвайте формата, за да изрежете още четири-пет форми и ги залепете по ръбовете с лепило или топъл силикон. Залепете и връвчица за окачване. Ако имате шевна машина, можете да я използвате, за да пришиете парчетата от картон по сгъвките, за да оформите картонените висулки. По желание можете да напръскате с лепило и да залепите брокат.


6. Картонена коледна звезда

 6 коледни идеи с картички

Изрежете от цветни коледни картички "листа" с различни размери, за да оформите един от най-използваните коледни мотиви – коледната звезда. Необходими са по три-четири "листа" в три размера, с различни тонове на зелено и червено. Изрежете ги и пробийте всяко парче в единия край. Нанижете ги според размерите върху карфица или кабарче, и добавете най-отгоре пет малки парченца от жълт картон. Кабарчето или карфицата можете да забиете върху основа от стиропор и да залепите върху празнична панделка, за да поставите върху подаръчните кутии.


Източник: bhg.com







Няма коментари


ключови думи
коледни идеи, коледна украса, декорация, дизайн

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg