Автор
Woman.bg

Коледна украса на дома с естествени материали

Днес ще ви представим няколко идеи за коледна украса на дома.

Те ще допаднат особено много на тези от вас, които обичат да правят нещата със собствените си ръце.

Един от най-лесните и едновременно с това ефектни примери за украса са тези, при които се използват естествени материали.

Можете да си направите страхотен букет от сухи клони, които да украсите с декоративни снежинки, играчки за елха или шишарки.

Основното правило тук е да не претрупвате композицията си и да съхраните натуралното й излъчване. Подобен букет е подходящ за оформлението на всекидневната.

Венец от сухи клонки пък можете да добавите към излъчването на спалният си.

Клоните можете да замените с интересни изсушени растения, които е възможно да съберете по време на разходката в парка с децата или с домашния ви любимец. Някои от тях изглеждат доста оригинално и могат да станат страхотна част от нестандартен декоративен букет.

Тъй като говорим за естествени материали, ще ви дадем и няколко идеи за коледни играчки, които можете да направите заедно с децата си вкъщи. Бихте могли да създадете невероятно сладки джуджета от жълъди. Можете да ги закачите на елхата или да ги оставите да висят от сухи клонки.

Жълъдите, както и останалите ядки, бихте могли да използвате също и за украсата на различни свещници.

Ето и още две интересни решения, направени от естествени материали - на снимките по-долу са показани топки изработени от съчки и тиквени семки. Не сте подозирали, че можете да измайсторите такива, нали?

Още една невероятно находчива идея - сърце изработено от шишарки и поръсено със захар, която имитира заскрежен сняг:

Още няколко интересни идеи, включващи шишарки: