фирми продукти
представяме
работа
 
Лесни идеи за коледна украса

decor08.jpgИма множество идеи и начини да направите дома си по-уютен, празичен и тържествен по време на Коледните и Новогодишните празници. Някои обаче са доста трудоемки и изискват време за осъществяването си. Затова Ви предлагаме няколко начина за украса, които са лесни и не изискват много време.


1. Нарежете подходяща опаковъчна хартияна ленти и направете панделки с различна форма и големина и украсете с тях завесите си.


2. Изрежете снежинки от бяла хартия или фолио и ги залепете на прозорците.


3. Можете да направите бялата покривка за трапезата по-празнична и весела, като нарисувате с бои за текстил и най-различни коледни символи - звезди, камбани, чорапчета, елени, фигурки на Дядо Коледа и др.


decor06.jpg4. Оригинално и лесно коледно украшение може да станат някакви курабийки или гевречета. Завържете им корда и ги закачете на коледната елха.


5. Направете венец от курабийки. Подредете коледните курабийки или гевречета във форма на венец направо върху покривката. Няма нужда да ги фиксирате с нищто за покривката, тъй като всеки ще иска да си вземе от тях. Ако искате да направите атмосферата още по-празнична, можете да сложите свещ в средата на венеца.


6. Ако имате коледни книги, можете да ги извадите и да ги подредите на някоя по-малка масичка или шкаф.


7. Добавете колорит и разнообразие към коледната украса като поставите вази с бели и червени цветя. Можете да откъснете и само цветовете и да ги оставите в големи стъклени купи (кръгъл не много голям аквариум също може да Ви служи за тази цел).


girlqndi.jpg 8. Използвайте гирлянди, украсете стаята с тях. Използвайте въображението си, може да ги оставяте почти навсякъде – коледната елха, масата, стените, шкафовете, около огледалото, полилея и др.


9. Използвайте различни по големина кутии, облепете ги с опаковъчна хартия с коледни мотиви и поставте в кутиите гирлянди, различни стъклени украшения – топки, шишарки и др.


10. Използвайте традиционната коледна украса – опаковайте орехи, лешници или други ядки в разноцветно фолио, закрепете ги с корда и го закачета на елхата. Или си направете гирлянди от пуканки, като нанижете пуканките на корда или здрав конец.


11. Направете си колаж от старите коледни картички. Изрежете различни образи от картичките и ги  залепете върху твърда картонена подложка. Закачете колажа на подходящо място. Изрязаните образи от коледните картички са подходяща украса и за завесите и прозорците.


12. Купете си малки звънчета, закачете ги поотделно на корда с дължина около 10 – 15 см и ги закрепете заедно в горния край на кордата. Закачете ги на входната врата. Така те ще звънят всеки път, когато някои влиза и излиза, и ще внасят допълнително празнично настроение. sweshti.jpg


13. Освен гирляндите използвайте за украса на стените и шалове от фина материя, можете да ги закачите на корда.


14. Пренесете коледното настроение и в банята – поставете малки кошнички и в тях малки зелени и червени сапунчета. Можете да нарисувате коледни звезди, камбанки и др. коледни символи на завесите в банята. Поставете кърпи с подобни мотиви.


15. Извадете старите снимки от рамките им и ги сменете със снимки от минали Коледи. Украсете рамките, като ги облепите с подходяща опаковъчна хартия.


Забавлявайте се и импровизирайте преди всичко. И не забравяйте, че цялата коледна украса трябва да е съобразена не само с цветовете, характерни за Коледата, но и с цветовете на вашия интериор.







17 декември 2011 14:30 | koleda nast1pva
От: pati
strahotni idei
20 ноември 2011 16:21 | Коледа наближава :)
От: Silvi
Идеите са прекрасни,много благодаря.:) Хубаво е някой да ти даде малко светлина в тунела,а ти да го озариш :)))
7 януари 2010 19:03 | коледа
От: венетка иванова
интересно е
23 ноември 2009 19:28 | super e !!!
От: maria
da naistina tezi idei sa chudesni :)
4 ноември 2009 13:28 | :)))
От: Павчо
Слагам украсата! по добре по дълго да има празнично натроение. Идеите с асупер :)))
17 октомври 2009 13:57 | super
От: bubsi_faraonka
Прочетох всичко внимателно и много ми харесаха идеите, дори това с шаловете.Мисля, че хора които искат по- оригинална украса, това е тяхното решение.
22 ноември 2008 17:04 | Moeto mnenie
От: Anonimen
Mislq 4e savetite sa mn dobti,no tova s 6alovete e malko sme6no :D.Vsi4ko ostanalo oba4e e OK.
1 ]
7 резултата в 1 страница


ключови думи
коледна украса, идеи, лесни, гирлянди, елха, коледа, празници

Забележка: Статиите в сайта са публикувани, за да Ви дадат обща насока и идеи по отношение на показаните проекти. Comfort.bg не носи отговорност за евентуални инциденти по време на работата. Ако не сте достатъчно уверени в способността си да извършите определена дейност или проект, моля консултирайте се със специалист. По време на работа винаги взимайте необходимите предпазни мерки и четете внимателно инструкциите върху опаковките на продуктите. Винаги съобразявайте конкретните проекти с характеристиките на Вашия дом и собствените си умения.

препоръчваме
интересно
албуми
новини
календар
полезни връзки
Сигурност и дискретност Условия за ползване   Начало Принтиране  
За нас Контакти Реклама Референции
  Created by Website.bg